Velkommen!

Login | Registrér for at få en brugerkonto

For mere end 100 år siden forliste dampskibet RMS Titanic på sin jomfrurejse natten mellem 14-15 april 1912 efter at have ramt et isbjerg. Forliset er gået over i verdenshistorien som en af de største skibskatastrofer i fredstid med 710 overlevende og 1514 omkomne.

Titanic var verdens største skib og blev anset som synkefrit. At redningsudstyret var utilstrækkeligt og at det i detaljer blev beskrevet af overlevende, hvad der skete, har bidraget til at gøre Titanic legendarisk på en måde, så disse menneskers skæbne stadigt berører os og vækker nysgerrigheden. Titanic har lige siden været emne for mange bøger, film og forskning.

Blandt de 2224 mennesker om bord (1316 passagerer & 908 besætningsmedlemmer) var nogle af tidens kendteste navne og mange nationaliteter, deraf 230 nordiske passagere, deraf 123 svenske (89 omkom), 63 finske (43 omkom), 31 norske (21 omkom) og 14 danske (12 omkom).

Mange passagerlister har siden nævnt 14 danskere ombord og 2 overlevende, men så medregnes 1 amerikansk født kvinde, der overlevede, var gift med en dansk mand og derfor fik dansk statsborgerskab, men døde i USA. Nogle af disse danskere var ikke længere bosat i Danmark, men allerede udvandret til Amerika, men på hjemmebesøg, og andre var på gennemrejse fra en anden destination i verden. Faktisk var kun 7 reelt set bosatte i Danmark ved afrejsen. Nyere forskning har også afdækket, at en mand (Marius Petersen, 3.klasse) i mange år blev regnet blandt de omkomne, men i virkeligheden formentlig slet ikke var med.

Derfor var det rigtige antal 12 personer, som var dansk født - deraf 3 stk. rejste på 2.klasse, 8 stk. rejste på 3.klasse og 1 stk. var besætningsmedlem (steward på 2.klasse). Blandt de 11 danskfødte omkomne blev liget kun identificeret på 3, deraf 1 begravet til søs, 1 begravet i Canada og 1 begravet i Danmark - for resten af de omkomne er liget aldrig blevet fundet. Den eneste danskfødte overlevende rejste tilbage til Danmark og levede resten af sit liv der.

Fokus på denne hjemmeside er de danskere, som var om bord, og det primære fokus er ikke at belyse deres skæbne om bord Titanic, for det er der mange andre dygtigere forskere optaget, men snarere at samle oplysninger om deres slægtsmæssige baggrund.

Mvh.

Henrik P. Jensen

Kontakt mig

email imageHvis du har spørgsmål eller kommentarer til oplysningerne på dette websted, vær venlig at kontakte os. Vi glæder os til at høre fra dig.